Designa din egen logga gratis

dela artikeln

Behöver du en egen logga och vill prova att göra en på egen hand? Numera finns ett flertal DIY logotype verktyg som är lätta att komma igång med.

Behöver du en egen logga (logo, eller logotyp) men tycker att det verkar krångligt och dyrt att hitta någon annan som gör jobbet? Eller är du helt enkelt sugen på att göra jobbet själv för att du tycker att det verkar roligt och kanske blir enklast så då du slipper förklara för någon annan med ord vad du vill uttrycka visuellt?

Det finns en hel del olika alternativ när det gäller program eller verktyg att välja mellan för den som vill skapa en egen logga, bland annat:

Canva (bäst och den enda som verkligen erbjuder ett gratis alternativ som funkar, läs mer nedan)
Wix
Logaster
Looka
Tailor Brands (USA-fokus, endast engelska)
Adobe Photoshop (full frihet, för avancerade användare)

Så vilket program eller verktyg ska man då välja för att skapa en egen logotyp? Min generella rekommendation är att börja med Canva!

Wix logo maker kan vara ett bra alternativ om du ändå funderar på att skapa en egen hemsida, alternativt har en gratis Wix-hemsida redan som du planerar att uppgradera till någon av deras premiumplaner där logga ingår i priset. Det är gratis att designa logotyp i verktyget men var uppmärksam på att du endast kan ladda ner en miniatyr (8kb ungefär) gratis vilket innebär att du behöver betala om du faktiskt tänkt använda loggan och behöver mer högupplösta bilder samt kommersiella rättigheter. Om man inte har eller tänkt skaffa en Wix-hemsida så kan man köpa loss endast själva loggan man skapat, i skrivande stund för 20 USD (ungefär 200 SEK). Ingen jättesumma kanske men gratis är det ju inte.

Logaster är ett annat lättanvänt verktyg där du kan skapa din egen logo på ungefär 10 minuter.

Looka och Tailor Brands är andra alternativ…

Adobe Photoshop är slutligen en helt annan grej…

Sammanfattningsvis så rekommenderar jag i första hand Canva, på grund att det generösa gratiskontot som erbjuds där. I andra hand tycker jag att man prova Wix logo maker, i synnerhet i kombination med att skapa en egen Wix-hemsida (infoga länk).

du kanske också gillar:

EasiYo yoghurtmaker red thermos and yoghurt container plus ingredients Pauls greek yoghurt and fresh milk
Ätbart

Enkelt och billigt att göra egen yoghurt

Att göra egen yoghurt behöver varken vara kladdigt eller krångligt. Dessutom sköter den sig helt själv efter mindre än 5 minuters förberedelser. Men man får ha lite tålamod, det tar upp till ett dygn att få den färdig.

Ätbart

Smaksätt ditt eget julkaffe 2022

Smyg igång julpysslandet med att smaksätta kaffet med julens kryddor. Sugen på en slät kopp med smak och doft av kanel och kardemumma? En pepparkakslatte? Eller kanske en cappuccino med karamellsmak?

#Pysselklubben

@pysselklubben